Článek: Doba čtení 3min, Autor: Jindřich Koš

Vývoj softwaru pro BIOWA s.r.o.

Precizně a bez planých řečí. Tak probíhal vývoj aplikace od NETTEX pro našeho dlouhodobého klienta BIOWA s.r.o. Vyšperkovaný software spravuje firmu a je propojen s portálem, v němž si zákazníci vytvoří objednávku lusknutím prstu. Nevěříte? Čtěte:

Naše priority

  • PointRychle a kvalitně vyřešený požadavek
  • PointSpokojený klient spolu s následným rozšiřováním nové aplikace a portálu.
PatternWebový portál biowa pro usnadnění firemních procesů

„Hlavně, aby to bylo rychlé, musí to být rychlé! Máme toho hodně, tak ať nám to šlape,“ kladla nám s péčí řádného hospodáře na srdce Petra Kolková, spolumajitelka společnosti BIOWA s.r.o. zabývající se ekologicky šetrným zpracováním odpadu. V minulosti jsme pro ni vytvářeli několik webových stránek i e-shopů, a proto NETTEX nedávno požádala o pomoc s vytvořením aplikace umožňující přehlednou, rychlou a hlavně bezchybnou správu firmy, jejíž klienti se za víc jak 20 let úspěšného podnikání počítají v čtyřciferných řádech.

Vývoj aplikace následně probíhal podle našeho odborného postupu optimalizovaného tak, že neplýtvá drahocenným časem zadavatele a současně trpělivě naslouchá jeho specifickým přáním. Proto jsme se nejprve s paní Kolkovou sešli u ní na centrále ve Zdibech kousek u Prahy a probrali všechny potřebné detaily z očí do očí. Snažíme se tak co nejvíce předcházet možnému komunikačnímu šumu v tom, jak má aplikace vypadat a fungovat.

Po důkladné domluvě s klientkou a zhotovení zálohové faktury jsme se pustili do přípravy designu. Nutno dodat, že naši klienti nikdy nekupují zajíce v pytli a do detailu je předem seznámíme s tím, jak se bude finální produkt vyjímat na jejich dennodenní pouti výzvami podnikání.

Webový portál pro usnadnění práce firmy biowa ukázán na notebooku

Poté přirozeně následovala konzultace designu a jeho schválení, kdy po několika úpravách bylo vše, co se vizuální stránky týče, připraveno. Právě v tuto chvíli se začala aplikace pro správu firmy propojená s objednávkovým portálem pro zákazníky programovat – nejprve veškeré funkce, a pak web na adrese vyvozbiowa.cz nyní umožňující vývoz odpadních vod na jedno kliknutí. Vývoj nám zabral 6 týdnů. Po dokončení a řádném otestování byla aplikace s klientským portálem „v mašličkách“ předána našemu klientovi BIOWA s.r.o.

Nabízí se tedy otázka, jak vlastně náš software v praxi funguje? Celá aplikace se zákaznickým portálem se dělí na 3 oddělené, avšak vzájemně spolupracující součásti:

  1. První část představuje webovou stránku, kde se nacházejí informace pro zákazníky s možností vytvořit si účet, nebo se přihlásit, pokud ho již mají.
  2. Druhá část následuje, jakmile se přihlásíte jako zákazník. Uvidíte svůj profil, historii objednávek, možnost vytvořit novou objednávku, nadcházející vývozy v případě firmy BIOWA a další informace potřebné pro pohodlný nákup zboží či objednávku služeb.
  3. V pořadí třetí část se zobrazí, pokud se přihlásí administrátor – čili vaše osoba. Zde jako na dlani uvidíte celý systém od registrovaných zákazníků, přes adresář, až po objednávky, nastavení ceníků, oblastí a další nezbytné funkcionality. Gró aplikace tkví v přehledném zpracování objednávek a možnosti s nimi snadno pracovat v nezbytných administrativních úkonech jako změna objednávky, plánování opakování objednávek, přiřazování řidiče, vytváření exportu i mnoho dalších funkcí, které nepřetržitě rozšiřujeme a vylepšujeme.

Může vás přirozeně napadnout, zda pokračují další práce na aplikaci s portálem i potom, co jej klient obdrží? Jednoznačně ANO! V přírodě i v podnikání platí, že kdo se nevyvíjí, hyne. Na portálu s aplikací se proto od spuštění, jež proběhlo v lednu 2024, udělalo hned několik rozšíření. Jedním z nich bylo například přidání dalšího typu objednávek, které vytváří jen administrátor. V dohledné době plánujeme přidávat mimo jiné platby online přes platební bránu, nebo pokročilé analytické funkce pro optimalizaci pracovního procesu, který tím pádem operátorům usnadní plánování tras řidičům v logistice.

Jak konkrétně naše nová aplikace s portálem v praxi BIOWA s.r.o. pomohla? Veškerá data jsme z původních, mnohdy chaotických chuchvalců řádků a sloupců v Excelu přesunuli na jedno místo do nového přehledného portálu, kde jsou vždy snadno dostupná i dohledatelná. Nezřídka přetíženým operátorům telefonní infolinky jsme „vytrhli trn z paty“ tak, že zákazníci mohou nyní tvořit objednávky 24 hodin denně, zkrátka kdy se jim zlíbí. A v neposlední řadě jsme promazali písty a nalili turbo palivo do motoru každodenní rutiny v rámci pracovní procesu. A to pomocí funkcí na míru úšitých specifickým potřebám našeho klienta BIOWA s.r.o.

Choosing1

Recenze od paní Kolkové

Naprostá spokojenost. Velmi pohotové reakce, velmi dobrá komunikace. Pružný přístup a vždy je na vše řešení. Doporučujeme. Kolková Biowa s.r.o.

Wave backgroundWave background

Co říkají naši klienti?

Za jakoukoliv zpětnou vazbu jsme vždy vděční.

PK

Recenze od paní Kolkové

Naprostá spokojenost. Velmi pohotové reakce, velmi dobrá komunikace. Pružný přístup a vždy je na vše řešení. Doporučujeme. Kolková Biowa s.r.o.

PP

Recenze od pana Procházky

Jednoznačně hodnotíme maximálním počtem hvězdiček. S panem Miláčkem dokonalá a vstřícná domluva a hlavně nemožné se stává možné, překážky se překonávají a výsledky se dostavují. Tento přístup jak k nám, jako k zákazníkovi, tak celkově k požadovanému je ten hlavní důvod, proč se obrátit právě na takové profíky. Nejen, že svému umu rozumí, hlavně jdou systematicky a postupně za cílem, to vše bez jakéhokoliv zaváhání, nebo věty, že něco nejde. Klobouk dolů, ať se daří a určitě se na vás s naším dalším požadavkem rádi znovu obrátíme. Účelně zde neuvedeme o jaký typ zakázky se jednalo, díky této realizaci se nám totiž podařilo zajistit to, co jen tak někdo nemá. Je to totiž složitější, když se ale chce, jde všechno. Proto rada pro další vaše potencionální zákazníky, spolupracujte s profesionály, kteří cestu vždy najdou. My ještě jednou děkujeme a ať se vám daří. Krásný den Petr Procházka

PV

Recenze od paní Valentové

Od této společnosti máme firemní webové stránky www.viapower.cz a jsme velmi spokojení. Konkrétně Jindra Koš se stará o všechny naše standardní i nestandardní požadavky s velkou trpělivostí a zapáleností. Máme v jeho režii i administraci webu a postupně pracujeme i na dalších webových updatech. Určitě ráda doporučuji spolupráci s touto společností.

PS

Recenze od pana Stárka

Dobrý den, velice děkuji za profesionální služby za dostupné ceny. Velká spokojenost.

Circle pattern

Jsme jedno velké ucho

Jsme tu pro Vás, ať už sháníte jednoduchou aplikaci nebo složitý systém. Nettex je dlouhodobý partner, o kterého se můžete bez starostí opřít.

Jsme tu pro Vás

Ať už máte na srdci jakýkoliv dotaz ohledně našich služeb, rádi Vám po vyplnění formuláře poskytneme konzultaci zdarma. Během dne obvykle odpovídáme do 3 hodin.

  • Kontaktní informace
  • Nettex Software s.r.o.
  • info@nettex.cz
  • IČO: 19 18 71 65
  • 326517886/0300
  • Adresa
  • Muchova 242/2,
  • Dejvice, 160 00 Praha